Advert Board

Tuesday, March 17, 2009

Kenduri Adik Ipar @ 15 Mac 09

Alhamdulillah, adik ipar den selamat diijabkabulkan pada 14 Mac 09 yang lepas dan selamat diwalimahkan pada 15 Mac 09 yang lepas.

Yang paling penat tentulah tenaga-tenaga kerja untuk menjayakan walimatulurus berkenaan. Kerja-kerja yang dilakukan melibatkan persiapan majlis, memasak makanan, dan mengemas melibatkan keluarga mertua den anak-beranak (terdiri dari keluarga mertua, keluarga abang Aa (anak sulung), keluarga kak ngah, keluarga abang ayie (anak ke-3), keluarga kak may (anak ke-4), keluarga abang tat (anak ke-5), abang midi (anak ke-6), keluarga den (isteri den anak ke-7), dan anak bongsu (no 9)), saudara-mara terdekat (dari seluruh daerah temerloh, jerantut, KL, Kelantan, dsb), dan juga jiran-jiran sekampung.

Dipendekkan cerita, den bekerja keras selama 4 hari berturut-turut, bermula 13 Mac 09 sehingga 16 Mac 09, sebagai membalas jasa keluarga mertua den yang telah bertungkus lumus semasa kenduri kahwin den tahun lepas (2008).

Apa-apa pon, den ingin mendoakan keberkatan rumahtangga adik ipar den bersama suami pilihan hatinya sehingga ke akhirat, Amin Ya Allah.

FYI, adik ipar den ni bekerja di menara rebung juga, sama seperti tuah dan sifu pie, cuma berlainan jabatan. Adik ipar den ialah graduan Uitm (tamat pengajian pada 2008) dan bertugas sebagai "assistant manager" (tapi pangkat sebenornye sama seperti "engineer" di tempat lain) dalam disiplin elektrik.

End of story :)

No comments:

Post a Comment