Advert Board

Sunday, September 28, 2008

Saya perlukan motivasi untuk membolehkan saya meneruskan usaha-usaha saya untuk mengemaskini blog ini. Saya hilang motivasi kerana beberapa perkara.

Penyebab utama ialah lokasi saya sekarang ini. Lokasi terkini saya ialah di kawasan padang pasir tandus. Jadi motivasi saya juga setandus padang pasir tersebut.

Motivasi sebelum-sebelum ini (keluarga, masa depan, minat, idea, dll) tidak berjaya mempengaruhi saya kerana faktor jarak. Entri kali ini juga menggambarkan tahap kritikal masalah motivasi saya. Buat masa ini, wang kurang mampu memotivasi saya kerana pada hari-hari tertentu sahaja saya mendapat wang (motivasi hanya apabila dapat wang). Pada hari-hari lain, saya hanya menghabiskan wang. Pendek kata, wang kurang mampu memotivasi saya sekarang ini.

Saya ada beberapa perkara hendak dikongsikan, termasuklah gambar-gambar terbaru pokok cili dan sayur saya (kini dijaga oleh orang rumah saya), idea bisnes saya, dan rancangan kehidupan saya. Tapi nampaknya, selagi saya belum mendapat motivasi, amat sukar untuk saya memasukkan apa-apa entri di dalam blog ini.

Bilangan trafik juga semakin perlahan berbanding sebelum ini (walaupun sebelum ini memang perlahan - "From bad to worse"). Mungkin tiada apa-apa entri menyebabkan orang hilang motivasi untuk singgah di blog ini. Saya sendiri terpengaruh dengan keadaan ini.

No comments:

Post a Comment